Tid til dig og dine dyr

   

   

Scanning

Hos Trehøje Dyrlæger tilbyder vi ultralydsscanning af hunde og katte. Ultralydsscanning kan anvendes til bestemmelse af drægtighed og diagnosticering af forskellige sygdomme som livmoderbetændelse og urinvejssten.

 

Drægtighed

Vores ultralydsscanner benyttes især til bestemmelse af drægtighed. Vi kan scanne fra ca. dag 21 i drægtigheden og give et meget forsigtigt bud på antal hvalpe eller killinger. Senere i drægtigheden kan ultralydsscannning benyttes til at overvåge hvalpene/killingernes sundhedstilstand. 

 

Livmoderbetændelse

I kombination med blodprøveanalyser anvender vi ofte ultralydsscanning til at af-/bekræfte mistanke om livmoderbetændelse, hvor der ses en forstørret og væskefyldt livmoder. 

 

Ultralydsscanning af organer

Ultralydsscaninng kan stort set benyttes til undersøgelse af alle organer herunder urinvejene (nyrer og blære), lever, prostata (blærehalskirtlen på hanhunde) og milten. Ved mistanke om hjertesygdom vil I dog typisk blive henvist til specialister med mere avanceret udstyr f.eks. i Varde eller Horsens. 

 

Hvordan foregår en ultralydsscanning?

I de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt at bedøve dyret til en scanning, men ved de mere omfattende scanninger af bughuleorganer eller prostata, kan det være hensigtsmæssigt. Vi har et separat scanningsrum, hvor dyret, alt afhængig af undersøgelsens art, lægges på en pude eller står oprejst på undersøgelsesbordet.