Tid til dig og dine dyr

   

   

Laboratoriediagnostik

I vores laboratorium har vi blandt andet mulighed for at undersøge blod, urin og afføring.

 

Blodprøver

I tilfælde af akut opstået sygdom kan det være altafgørende med et hurtigt blodprøvesvar ifht. behandling og prognose, og her har vi mulighed for at foretage basisundersøgelser på vores eget blodprøveapparatur.
I de tilfælde, hvor vi har brug for mere detaljerede blodundersøgelser, sender vi blodprøverne til et laboratorium i Tyskland og så har vi typisk svar dagen efter.

Alle dyr tilbydes en blodprøve før operation, hvor de organer, der skal bearbejde narkosemedicin, undersøges. Dette er især vigtigt hos ældre og svage eller syge patienter.Her undersøges primært nyre- og leverfunktionen, da disse organer er de vigtigste til at få bedøvelsesmidler ud af kroppen igen - og faktisk også de fleste smertestillende midler. Herudover får vi indblik i sukkerniveauet. Sukkersyge kan påvirke heling af sår og et for lavt sukkerniveau kan også være skadeligt. Undersøgelsen tager ca. 20 minutter og kan derfor gøres samme dag som planlagt bedøvelse. 

 

Urinprøver

Urinprøver undersøges typisk ved mistanke om en eller anden form for urinvejslidelse. Vi undersøger urinen med henblik på at identificere eventuelle bakterier eller blæresten og give den bedst mulige behandling heraf. Har du mistanke om, at din hund eller kat har blærebetændelse, er du altid velkommen til at indlevere en urinprøve til undersøgelse. Urinprøven skal være frisk, gerne under en 1/2 time gammel. 

 

Afføringsprøver

Vi undersøger stort set dagligt afføringsprøver for forskellige former for orm. Har du mistanke om, at din hund eller kat har orm, er du altid velkommen til at indlevere en afføringsprøve til undersøgelse.