Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereNår din hund og kat skal vaccineres
Vaccination af din hund

Vaccinationer kan give anledning til mange spørgsmål. Hvornår skal man vaccinere? Hvilke sygdomme beskytter de forskellige vacciner imod? Hvilke vacciner er nødvendige, og hvor ofte skal de gives? Vi forsøger herunder at besvare nogle af disse spørgsmål.  

De sygdomme vi som standard vaccinerer imod er:

 • Hundesyge
 • Hepatitis (smitsom leverbetændelse)
 • Parvovirus (diarré)
 • Parainfluenza
 • Leptospirose

Udover dette tilbyder vi vaccination imod:

 • Bordetella Bronchiseptica (kennelhoste)
 • Rabies
 • Herpesvirus (ifm. drægtighed - Se afsnittet: Parring og hvalpe)

Det helt store spørgsmål er så, hvor tit man skal vaccinere sin hund.

Vi anbefaler, at hvalpe vaccineres 3 gange med 4 ugers mellemrum (ved henholdsvis 8, 12 og 16 ugers alderen) og igen ved 1 års alderen. For at holde vaccinerne opdateret skal hunden herefter vaccineres 1 gang årligt med vaccinen mod leptospirose og hvert 3. år med vaccinen mod hundesyge, hepatitis og parvovirus. 

Vaccinen mod kennelhoste (bordetella bronchiseptica) anbefaler vi til hunde, der møder mange andre hunde eller skal passes i hundepension. Der er forskel på kravene til vacciner hos forskellige hundepensioner, og det er derfor vigtigt, at I tager kontakt til hundepensionen i god tid inden et planlagt pasningsforløb, så vi kan nå at få vaccinationerne i orden.   

Skal man have sin hund med til udlandet, skal hunden have et kæledyrspas og være rabiesvaccineret senest 3 uger inden afrejse. Øvrige krav i forbindelse med rejser kan du læse om på Fødevarestyrelsens hjemmeside (Sådan rejser du med din hund).

Er du i tvivl, er du meget velkommen til at kontakte os, så er vi behjælpelige med at finde frem til den løsning, som passer bedst til dig og din hund.

Før vaccinationen foretager vi altid en grundig sundhedsundersøgelse.

Vaccination af din kat

Katten er sin egen herre, og er det en udekat, er det svært at vide hvilke sygdomme, den bliver udsat for. Mange sygdomme kan overføres via bid eller i forbindelse med parring, og det er derfor vigtigt at holde kattens vaccinationer opdateret hvert år.

Selv hvis du har en indekat, kan man som ejer tage dråbe-båret eller luftbårne sygdomme med hjem. 

Vi anvender en vaccine som beskytter katten mod følgende sygdomme:

 • Katteinfluenza (Calicivirus og Herpes/rhinotracheitisvirus)
 • Kattesyge (Panleucopenivirus)
 • Leukæmi (Leukæmivirus) 

Før vaccination foretager vi altid en grundig sundhedsundersøgelse af din kat.

Læs mere om vaccination af kat på ViralCats

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®